Căvnicarii au participat sambata, 14 februarie, la intrecerea traditională de lenkere care a ajuns la cea de-a XII - a ediție. Ca în fiecare an, pista de concurs este soseaua care leaga Cavnicul de comuna Băiuț, unde zăpada măsoară peste un metru grosime iar circulația e închisă în fiecare iarnă. Concursul este deschis atat tinerilor cât și veteranilor, competiția având trei categorii de vârstă.

Startul concursului se va da în jurul ore 10:00 iar câștigători vor fi desemnați competitorii care vor scoate cel mai bun timp.Participanții vor fi împărțiți pe categorii de vârstă, urmând ca acestia să poată concura la categoriile 7-14 ani, 15-18 ani și peste 18 ani.

Cei mai îndemânatici ,,șoferi" de lenker vor fi recompensați cu premii în bani și diplome.Toți participanții vor avea însă ceva de câștigat, pentru că organizatorii vor prepara un gulas special, din care fiecare echipă va putea să se înfrupte.

Lenkerul reprezintă o sanie cu volan, specifică zonei Cavnic. Din datele istorice reiese ca primul vehicul de acest gen ar fi apărut în 1930 și a fost realizat de către Nicolae Blaueinstein, cel care i-a dat și numele, care înseamnă în limba germană ,,cârmuitor".

Lenkerul, considerat în zilele noastre brand turistic de o mare importanța locală,  în trecut era folosit de locuitorii care erau nevoiti să facă față unor zăpezi mari și unde căruța sau săniile trase de animale puteau fi foarte greu folosite pe timp de iarnă.

Perioada desfasurare: 14 Feb 2015
Locatie: Cavnic
Access: Fara bilet
Categorie: Serbarile zapezii
Organizator:

Casa orășenească de cultură Cavnic, Colegiul Economic ,,Pintea Viteazul" în colaborare cu Primăria orașului Cavnic.


media-online: festivaluri-romanesti.ro/festival/detalii/serbarile-lenkerului

 Concursuri Sportive

Concursul de ski "Partiile Icoana"

• Organizat in parteneriat, de Colegiul Economic "Pintea Viteazul" si Casa oraseneasca de cultura Cavnic, cu sprijinul administratorului domeniului schiabil "Partiile Icoana" in perioada 12.03.2015

• Categorii participante:

-baieti gimnaziu, ...castigator premiul 1 - Tiecar Catalin

-baieti liceu, ... castigator premiul 1 - Medve Raul

-fete, ...castigatoare premiul 1 - Balog Malina

fotografii de la eveniment: LINK sau in foto-stream-ul paginii de Flickr a Casei de cultura Cavnic.

Concurs de Schi la Cavnic

Campionatul de FOTBAL

competitia lunii mai
competitia lunii iunie
competitia lunii septembrie
competitia lunii octombrie
competitia lunii noiembrie

CitiusAltiusFortius!

Anunturi evenimente sportive din Cavnic.

Mai mult